Vacature Invullen Handleiding

Die U stap voor stap door het invulproces loodst

Hulp Nodig

Rank hoger in Google For Jobs met de Google Guide Lines, bekijk hoe u Google het beste kunt gebruiken om sollicitanten de meest relevante informatie te verstrekken en ze daarmee kunt overhalen om op uw vacture te solliciteren.
We hebben ook een handleiding voor het invullen van bedrijfsgegevens, voor u.

Inleiding:
Om de beste kandidaten te vinden is het heel belangrijk om uw vacatureteksten zo compleet mogelijk te schrijven en de gevraagde velden in te vullen, niet alleen de verplichte velden met een * teken, maar ook de niet verplichte velden.
Hoe meer informatie de kandidaten kunnen vinden, des te groter de kans dat ze op uw vacature zullen doorklikken en gaan solliciteren.

1: Vacature Titel:
Verplaats u in de kandidaat, waar zou u op zoeken, vindt de meest gebruikte zoekwoorden op bijv. Google Trends, Semrush of een andere favoriete tool die u gebruikt. Maak de titel niet mooier dan het is, de kans is klein dat er op gezocht wordt, niemand zoekt op carrière tijger, wel op elektro monteur.
Schrijf een korte pakkende titel bijvoorbeeld:
Wel: Elektro Monteur Verwarming Gezocht
Niet: Bedrijf X zoekt een carrière tijger als jij….

2: Vacature beschrijving:
Wat komt er zoal in te staan. Geef een duidelijke korte beschrijving wat de kandidaat echt gaat doen, in welk team de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, vertel iets over de omgeving, hoe ziet die eruit. Houd er rekening mee dat er vooral via mobiel gezocht wordt naar vacatures, controleer op de leesbaarheid, maak tussenkopjes bijv. “Wij bieden je”, gebruik korte zinnen van ongeveer 5 tot 6 regels, wissel af met opsommingen.
Gebruik de volgende zinnen als leidraad eventueel met eigen aanvullingen en vul ze in:
• Doel van de Functie…
• Eisen die bij de functie horen…
• Welke rol krijgt de kandidaat binnen het team…
• Hoe ziet een werkdag eruit…
• Wij bieden je…

3: Standplaats:
Het is belangrijk dat kandidaten weten wat de locatie van het bedrijf is, in verband met de reistijd tussen woonadres en werk.
Ook als u geen bedrijfsadres heeft en het om een externe positie gaat, kunt u hier de regio invullen.

4: Externe Positie:
Ook wel vacature of functie op afstand genoemd. (Let op: gedeeltelijk vanuit huis werken is geen externe positie)
Vink dit aan als de kandidaat niet op een vaste locatie aan het werk gaat, maar bijvoorbeeld alleen vanuit huis werkt of artikelen door het hele land bezorgt aan klanten

5 t/m 11: Dit zijn allemaal keuzevelden:
Let er wel op dat Dienstverband en Beroepsrichting verplichte velden zijn, de andere velden niet.
Zoals we al eerder in de inleiding aangaven, is het voor de volledigheid van de vacature van belang ook de niet verplichte velden zoveel mogelijk in te vullen, in verband met de ranking van uw vacatures. Hoe hoger uw vacature in de zoekresultaten verschijnt, hoe meer potentiële kandidaten uw advertentie zullen zien en wellicht zullen besluiten te solliciteren.

12: Vacature tags:
Op ons Chezulletjobs platform gebruiken we een tag-systeem om vacatures te categoriseren en sorteren. Maar wat zijn Tags en hoe gebruikt u ze.
Wat zijn tags?
Bij het aanmaken van vacatures gebruiken werkgevers tags om vacatures te groeperen. Dit zijn hele algemene zoekwoorden die extra informatie geven over de vacature en het voor sollicitanten makkelijker maken om door verschillende vacatures te bladeren. Een tag kan bijvoorbeeld worden gebruikt om alle vacatures in een bepaalde sector te groeperen. Hierdoor kunnen kandidaten relevantere vermeldingen vinden door onder die tag te kijken.
Tags gebruiken?
• Denk na over de trefwoorden die kandidaten kunnen gebruiken als ze naar uw vacature zoeken, en neem een paar van de meest relevante trefwoorden op als tags.
• Neem de trefwoorden op die u in de vacature beschrijving zelf hebt weggelaten.
• Beperk het gebruik tot maximaal 6 tags.
• Gebruik ook trefwoorden die vaardigheden van een kandidaat aanduiden bijvoorbeeld: klantvriendelijk zijn, goede spreek en schrijfvaardigheden, Social Media vaardigheden….

13: Sluitingsdatum:
Vacatures moeten een sluitingsdatum hebben. Dit is ook een verplicht invoerveld.
De meeste bedrijven proberen hun openstaande vacatures binnen ongeveer 90 dagen te vervullen, het is dus belangrijk een sluitingsdatum in te stellen.
Het is voor sollicitanten van belang te weten wat de uiterste datum is, waarop zij hun sollicitatie en ander gevraagd materiaal kunnen indienen.
Ook voor bedrijven is dit de datum waarop de nieuwe fase van het sollicitatieproces ingaat namelijk het screnen en werven van de ingekomen sollicitaties.

14: Sollicitatie e-mail/ URL:
Ook dit is een verplicht veld.
Geef hier het E-mail adres in of een link naar uw webpagina, waar de kandidaten hun sollicitaties naartoe kunnen sturen.

15: Verantwoordelijkheden:
Hier vermeld u de taken en verantwoordelijkheden die bij de functie horen. Teksten worden steeds sneller scannend gelezen, als de tekst te lang is, of niet logisch is opgesteld, heeft u grote kans dat ze direct wegklikken.
Tips:
• houd het kort en bondig, maak geen ellelange lijsten;
• Stel prioriteiten, zet de belangrijkste taken/ verantwoordelijkheden bovenaan de lijst;
• Houd rekening met de doelgroep bij het opstellen van de lijst (vaak is het bij mannen zo dat ze eerder geneigt zijn te solliciteren als ze aan een aantal van de gevraagde kriteria voldoen en bij vrouwen is dit vaak dat ze aan alle kriteria willen voldoen voor ze solliciteren).

16: Werktijden:
Vermeld de werktijden, dit is geen verplicht veld maar wel handig om in te vullen.
Als u werk in wisselende diensten aanbiedt, kunt u alle tijden invullen van de diensten gescheiden door een komma.

17: Uren per week:
Vermeld het aantal uren per week dat gewerkt moet worden, dit is geen verplicht veld maar wel handig om in te vullen.
Bijvoorbeeld 40.

Heeft u toch nog vragen, ga dan naar onze veelgestelde vragen of neem contact op.